Knjiga 60 godina dizanja tegova/utega u BIH

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Sa radošću vas obavještavamo da je konačno promovirana knjiga 60 godina dizanja tegova/utega u Bosni i Hercegovini.

U prepunoj sali Doma za djecu i Omladinu na Grbavici upriličena je navedena promocija.

Voditelj promocije, poznati novinar Nikola Bilić je sa par prigodnih rečenica otvorio promociju nakon čega je dao riječ autoru Kemalu Hoši, koji je, uz prigodnu prezentaciju, detaljno objasnio motive nastanka navedene knjige i detaljno predstavio knjigu.

Inače promociju je pratilo više TV kuća, na čelu sa HEMA i HAYAT. Hema je pripremila i opsežnu reportažu.

Nakon autora Kemala Hoše, riječ je dobio Branko Majstorović, koji je na duhovit način dao prikaz okolnosti koje su pratile rad autora.

Nakon toga je promotor mr.sci. Nedim Mašić, sa naučnog aspekta objasnio značaj izdavanja ovakve knjige - enciklopedije, pojasnivši pri tome da je ovo najpotpunija knjiga u Europi, a od ukupno 3 knjige na Balkanu, da je najpreciznija i jedina pisana sa aspekta naučnoga rada, odnosno da je ova knjiga dovoljna za doktorat iz oblasti sporta.

Također se Nedim Mašić, koji je bio i recezent knjige, osvrnuo na dizajn korica knjige (koje su dizajnirane nakon recenzije) i dao primjedbu da je na naslovnoj strani korica, uz stilizovanu zastavu i oblik BIH trebao biti još samo utemeljitelj dizanja tegova u BIH i osvajač medalje na Europskom prvenstvu Andrija Maleč, a svi ostali da us trebali biti na poleđini korica.

Riječ je preuzeo dr.sci. Daniel Maleč, koji je još detaljnije opisao koristi koje može imati osoba, počevši od sportiste, preko studenta i naučnog istraživača sve do "običnog čitaoca"

Nakon promocije je upriličena humanitarna prodaja knjiga u korist liječenja osoba kojima je potrebno (akcija koju je pokrenuo Anto Ledić), a zatim je priređena prigodna zakuska.

U svakom slučaju jedan lijep događaj, promocija izuzetno značajne knjige za sport.